Categorieën
Waarde

De veranderende wereld van de studiebureau’s

In een studiebureau werken ingenieurs samen.

Het is de moeite waard om even in te zoomen op hoe een dergelijk studiebureau geld verdient, en welke de impact hiervan is op de organisatie.

Studiebureau’s verdienen geld door een bepaalde (studie-)opdracht goed uit te voeren. Ik heb een tijdje bij Tractebel gewerkt, ik kan je een tipje van de sluier lichten.

Projectmatig werken

De “oude” manier van werken, en de manier die vandaag ook nog veruit het populairst is, is werken binnen een projectcontext.

Binnen het studiebureau zijn een aantal profielen beschikbaar met verschillende expertises. Als er een nieuwe opdracht binnenkomt, dan wordt de opdracht opgesplitst en verdeeld binnen afdelingen en de profielen die er werken.

Hieronder geef ik een voorbeeld. Er moet een stabiliteitsberekening gemaakt worden. Marnix zal dit uitvoeren, met verificatie door Mo en Magaly.

Werk
Marnix (junior): 40 uur à 100 EUR/u4000 EUR
Mo (medior): 10 uur à 140 EUR/u1400 EUR
Magaly (senior): 4 uur à 200 EUR/u800 EUR
Totaal werk6200 EUR
Contingencies (10%)600 EUR
Marge (10%)700 EUR
Totaal offerte7500 EUR

Waar haalt het studiebureau nu zijn winst? Verkijk je niet op de tabel hierboven, het is niet enkel de “marge”! En neen, de contingencies reken ik niet als winst. Omdat er ook projecten mislopen, en de post gemiddeld op nul uitkomt.

De winst zit bij de junior. De schoolverlater heeft in een week voor het bedrijf 4000 EUR verdiend. Maar zijn effectieve kost aan het studiebureau is een stuk lager! Bij het studiebureau waar ik werkte, rekenden we met ongeveer 40 EUR/u voor een junior. Het studieubureau wint dus, enkel en alleen aan de junior, 2400 EUR op het project.

De winst bij de de medior en seniors zijn een stuk kleiner. Niet noodzakelijk omdat ze meer verdienen (hint: dat doen ze niet), maar omdat er per project relatief minder uren voor voorzien worden.

De truc voor elk studiebureau is dus: zoveel mogelijk schoolverlaters aannemen, die aan een laag brutoloon aan de slag willen gaan. En aan de andere kant, zoveel mogelijk op de rem staan bij de loonsaspiraties van de mediors en seniors. Die zijn lastig, want ze kostelijk en daardoor bij de klant moeilijk te verkopen.

Productmatig werken

Hier en daar vind je bij studiebureau’s ook teams die op een andere manier werken, en die een product in elkaar steken.

Dit kan zeer gevarieerd zijn. Denk aan een tool die automatisch na-een-druk-op-de-knop een volledig riolerings- en wegenisprofiel uitrekent. Of een tool om de veiligheidsperimeters rond windturbines automatisch uit te rekenen.

Plotseling is de manier van werken veranderd. Als studiebureau heb je nu niets meer aan je juniors. Die moeten de stiel nog leren, en nog niet ervaren genoeg om de totaaloplossingen te vinden. Je moet het doen met je innovatieve mediors en seniors. Die kunnen mogelijks wél allerhande magische oplossingen in elkaar boksen. En voor de écht goede, daarvoor is men bereid goed te betalen.

Analogie met IT’ers en programmeurs

Zie je de analogie met programmeurs en it’ers…?

Wat betekent dit voor jou?

Leer productmatig werken

Innoveer

En zoek een studiebureau of bedrijf waar ze dit profiel graag zien komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *