Categorieën
Geen categorie

Loonsonderhandelingen

Je nieuwe werkgever heeft je gebeld na je jobinterview. Ze willen je aannemen! Nu is het tijd om de details uit te werken. Onder andere je toekomstig salaris zal besproken worden.

Kan je wel onderhandelen over je salaris?

Dit is waarschijnlijk het moeilijkste deel van het proces: weten wanneer te onderhandelen en wanneer je moet zwijgen en de aanbieding aannemen.

Vooraleer te beginnen, moet je dus weten wat voor jouw een aanvaardbaar aanbod is. Je laagste bod dat je wil aanvaarden.

“Jonge ingenieurs hebben invloed op hun salaris, simpelweg omdat ingenieurs momenteel veel gevraagd zijn,” waarschuwt Samantha Lambert, directeur HR bij Blue Fountain Media. “Werkgevers zullen proberen gebruik te maken van een instapmodel door hen een laagbalsalaris aan te bieden als ze niet weten wat ze verdienen.”

Ontdek wat normaal is voor uw branche en locatie. “” Nieuwe ingenieurs zouden wat onderzoek moeten doen voordat ze een interview en salarisonderhandelingen beginnen “, adviseert Lisa Mullen, manager Corporate Human Resources bij Halogen Software. “Raadpleeg collega’s in vergelijkbare functies, zoek online salarisbanden op en raadpleeg professionele organisaties die salarisinformatie bijhouden. Op deze manier kun je onderhandelen met realistische verwachtingen om ervoor te zorgen dat je met een eerlijke deal komt. “

Beoordeel vervolgens of het de moeite waard is om zelfs maar te proberen te onderhandelen. Stacy Hawley van carrièreconsultants Credo en auteur van Rise To The Top: hoe vrouwen hun professionele personeel gebruiken om meer te verdienen, merkt op dat het erg afhankelijk is van het type bedrijf waarvoor u solliciteert. Grote bedrijven hebben vaak standaardprocedures en zullen niet onderhandelen. Startups en kleine bedrijven kunnen flexibeler zijn, maar ze hebben niet altijd veel budget voor onderhandelingen.

“Het starten van salarissen voor veel technische afgestudeerden zijn redelijk goed,” zegt Hawley. “Een mijningenieur van een goede school kan $ 80k recht geven op school. Als je om meer vraagt, pas dan op dat je niet zo inhalig overkomt. “

Anderzijds wijst salaris- en loopbaanonderhandelaar Katie Donovan erop dat “84% van de aanwervingsmanagers onderhandelingen verwacht, dus moeten ze wat geld beschikbaar houden voor de onderhandelingen. Er wordt geschat dat mensen die onderhandelen $ 1 miljoen toevoegen aan hun carrière-inkomsten. “Als het aanbod laag lijkt, kan dat een indicator zijn dat ze van je verwachten dat je over salaris onderhandelt.

Eindelijk, wees eerlijk over wat je echt waard bent. Randy Iliff van bb7 benadrukt de noodzaak om een ​​realistische kijk te hebben op je eigen waarde voor een werkgever. Val je echt op? Ben je echt meer waard dan de gemiddelde sollicitant? “In een zakelijke omgeving wordt het salaris getoetst aan de normen van de branche. Nieuwe college grads worden over het algemeen beschouwd als onderling verwisselbare grondstoffen die worden gekocht tegen de gangbare wisselkoers. De sleutel is om iets anders dan de norm te zijn – dat maakt de toegestane afwijkingen van het basissalaris mogelijk waar een personeelsmanager voor kan lobbyen. Een standaard afgestudeerde krijgt een standaardaanbieding, maar een afgestudeerde die voor het afstuderen haar eigen bedrijf startte en verkocht, krijgt een compleet andere behandeling. “

Consultant Barry Maher beveelt deze eenvoudige test aan. “Stel jezelf de volgende vraag:” Geloof ik dat ik dit geld sterk genoeg verdien dat ik een zaak kan maken die mijn potentiële baas moet overtuigen? “Als je jezelf niet kunt overtuigen, zul je niemand anders overtuigen.”

Als je echt iets speciaals hebt, probeer dat dan in alle opzichten te verdelen met een bovengemiddeld salaris.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *